…i a creure i callar.

Benvolgudes famílies

M’adreço a vosaltres per explicar-vos un tema molt important que va ser discutit ahir al consell escolar. La conselleria d’ensenyament ens vol encolomar per al curs que ve un P3 més, o siqui tres línies altre cop. És un problema que ja hem patit dues vegades (recordem que actualment els nens que fan segon i els de P5 ja pateixen aquest trasbals) i no podem acceptar que passi una tercera. La directora de l’escola i el cap d’estudis van assistir fa poc a una reunió en la qual els van dir que això ja era un fet i, malgrat totes les argumentacions en contra i les evidències que això no pot ser per qüestions d’espai i totes les problemàtiques derivades d’això, els del departament es van mostrar igual de sensibles que un roc i no van cedir. És per això que ha arribat el moment d’actuar les famílies. A l’escola ja no poden fer res més ja que els van acabar dient que ells eren els empleats i els altres qui manaven i a creure i callar. El tema és a les nostres mans i s’ha vist en els darrers anys que només aconsegueixen canviar les coses els qui protesten i es mobilitzen. Avui a la tarda a l’escola hi haurà una recollida de firmes i es repartiran uns fulletons on s’explicarà a les famílies el que passa.

L’escola està saturada (hi ha molts cursos que tenen 27 nens) i ja no hi cabem. Les conseqüències d’això són nefastes per als nostres fills. El menjador no pot absorbir més nens, caldria més monitoratge (el mateix passa amb les extraescolars), les excursions són més cares perquè necessitem més autobusos, els professors d’educació física ja no saben com fer els horaris perquè tots els nens puguin utilitzar el gimnàs, no es pot anar a alguns llocs perquè els nens són massa nombrosos. Els de segon i els de p5 perden l’oportunitat de fer algunes activitats perquè, en molts llocs, no volen tants nens. Els de P5 fa poc van anar a la Fundació Tàpìes i només van poder fer la visita i la part més divertida, la de fer tallers, no la van poder fer perquè són molts. Els de segon no poden fer l’activitat de piscina perquè són massa, i així una llista interminable…

La part de parvulari no s’ha pogut fer servir mai com estava previst, amb tots els nens d’educació infantil en aquell sector. Actualment P5A està en una part de l’escola i els altres dos P5 a l’altra banda. Els petitons de P5B i P5C estan entrant sols a l’escola a la part dels grans i no poden gaudir del pati que els tocaria i dels seus companys de cicle.

Tot això són temes molt terrenals, però els mestres us podrien explicar com els afecta a nivell humà i pedagògic aquesta situació tan estressant per a ells sí, però, el més important, per als nostres fills també.

La darrera vegada que es va fer aquest despropòsit ja va desaparèixer l’aula d’anglès. Ara, per encabir un grup extra, probablement haurà de desaparèixer l’aula de música, és aquesta l’escola que han de tenir els nostres fills? En lloc d’anar guanyant, anem perdent i si la conselleria ho aconsegueix, que acabarà desapareixent? la biblioteca, l’aula d’informàtica…?

Ahir al vespre vam parlar amb Regió7 i avui demanarem una reunió amb el departament, també avui és la recollida de firmes. Hem de veure si ens donen hora o se’ns volen treure de sobre, si passa això haurem de fer MOLT SOROLL perquè ens sentin.

Sisplau, passeu el correu a totes les persones que pogueu, que tothom estigui informat del que passa i necessitem tota la força i les idees de tothom per, almenys, intentar que no ens colin aquest gol, ho devem als nostres fills!

Una abraçada a tots

Rosa EspinaltDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s